Pakej2Korea |
 

Author: Pakej2Korea

Nami Island merupakan tempat yang memang semua orang tahu dan mostly visit boleh kata wajib untuk di lawati bagi setiap pelancong. Namun, Oppa Kim nak share juga maybe ada perkara yang orang tak tahu apa yang boleh dilakukan di Nami Island selain ambil gambar...

Bila cakap pasal Gyeongbokgung Palace ni, Oppa Kim yakin ramai yang tahu dekat mana dan merupakan tempat yang wajib korang akan pergi bila melancong ke Seoul sebab ianya merupakan salah satu tempat-tempat menarik di Korea. "Changing Guard Ceremony" dan "Wearing Hanbok" merupakan salah satu sebab...

Bila pergi melancong semua orang akan terfikir nak pergi mana dan makanan yang teringin nak cuba, tetapi dalam masa yang sama mesti akan terfikir juga nak ambil gambar kenangan dekat mana yang best, menarik, cantik, romantik dan macam-macam lagi lah. Jadi kali ni Oppa Kim...

Selalu apabila berkata tentang Incheon, pasti hanya lapangan terbang sahaja yang akan muncul di minda pengunjung. Akan tetapi terdapat 3 tempat utama yang wajib anda lawati sekiranya berada di Incheon! Dan sebenarnya Incheon adalah salah satu bandar yang terbesar, iaitu yang ketiga besar selepas Seoul dan...

Sokcho terletak di bahagian selata Seoul iaitu di daerah Gangwon-do dan pengunjung boleh ke sana dengan menaiki bas selama 2.5 jam dari bandar Seoul. Terdapat 5 benda menarik untuk anda terokai di Sokcho iaitu : 1. Melawat Perkampungan Abai dengan menaiki bot Kampung Abai ialah satu perkampungan dimana...

Jeju adalah antara destinasi baru di korea selatan yang menjadi pilihan pelancong Malaysia selain Busan. Penduduk di Pulau Jeju menggunakan dialek bahasa yang lain dengan penduduk bandar Seoul. Seperti juga penduduk busan dengan dialeknya, perbezaan dialek jeju yang ketara dan unik boleh dikenal pasti serta merta.  Walaupun...

Seperti yang anda tahu, perjalanan dari Lapangan terbang ke hotel atau bandar mempunyai lebih dari satu jenis untuk mana-mana negara pun.  Untuk di Korea Selatan, kami sertakan panduan untuk jenis pengangkutan yang efisyen mengikut pilihan anda.    1. BAS        Pengangkutan bas agak mahal tetapi bas akan berhenti di...

#1 DONGDAEMUN NIGHT MARKET Jika anda jenis yang sukakan indoor shopping, anda boleh ke stesen Dongdaemun History & Culture Park di mana di situ terdapat banyak bangunan tinggi yang menyediakan pusat beli belah bertingkat. Ia dibuka sehingga lepas pada pukul 10 malam dan berlarutan hingga tengah...

Budaya menyambut tahun baru di korea sama sahaja seperti di negara China. Mereka juga mempunyai jenis tahun berdasarkan binatang seperti monyet, kuda dan lain-lain.    Tahun baru di korea dipanggil sebagai “설날” (seol-lal) dan perayaan budaya ini berlangsung seiring dengan perayaan tahun baru cina. Iaitu pada awal...

Sudah tentu anda juga mahu melawat tempat kawasan yang mesra dan sesuai untuk kanak-kanak sekiranya anda membawa bersama anak-anak bercuti di korea selatan Walaupun korea dikatakan tempat lawatan yang romantik bagi pasangan baru berkahwin, kawasan lawatan yang sesuai untuk kanak-kanak juga kesemuanya sangat menarik dan menyeronokkan Di...